banner304

Ev Yapımı Salça Sezonu Başladı

Adıyaman’da salçalık biber alarak temizleyen aileler biber salçalarını yapmaya başladı.Hazır salçayı tercih etmeyen vatandaşlar, kendi salçalarını kendileri yapıyor. Kilosu 1,5 TL’den satılan salçalık biberi alan vatandaşlar, sapını...

Ev Yapımı Salça Sezonu Başladı

Adıyaman’da salçalık biber alarak temizleyen aileler biber salçalarını yapmaya başladı.Hazır salçayı tercih etmeyen vatandaşlar, kendi salçalarını kendileri yapıyor. Kilosu 1,5 TL’den satılan salçalık biberi alan vatandaşlar, sapını...

22 Eylül 2017 Cuma 16:25
26 Okunma
Ev Yapımı Salça Sezonu Başladı

Adıyaman’da salçalık biber alarak temizleyen aileler biber salçalarını yapmaya başladı.

banner307
Hazır salçayı tercih etmeyen vatandaşlar, kendi salçalarını kendileri yapıyor. Kilosu 1,5 TL’den satılan salçalık biberi alan vatandaşlar, sapını ve tohumunu ayırdıktan sonra biberleri yıkayarak temizliyor.

Temizlenen biberler daha sonra salça makinelerinde satılıyor. Ortalama 30 kilo gelen 1 torba biber salçacılar tarafından 7 TL’den çekiliyor. Yaklaşık 40 kilo salçalık biberden 5 kilo salça çıktığını belirten vatandaşlar, salçayı güneşe bırakıyor. Güneşe bırakılan ve tuzlanan salçalar bir süre sonra hazır hale geliyor.

Son Güncelleme: 22.09.2017 21:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner321

banner306

banner293