banner292

Kasap Ve Fırınlarda Ramazan Yoğunluğu

Fırında yemek kültürünün yaygın olduğu Adıyaman’da Ramazan ile birlikte yoğunluk ikiye katlandı.Sebze, tava ve yemek çeşitlerinin taş fırınlara göndererek pişirten Adıyaman halkı, Ramazan ayında bunu daha fazla yapıyor. Tavadan sebzeli...

Kasap Ve Fırınlarda Ramazan Yoğunluğu

Fırında yemek kültürünün yaygın olduğu Adıyaman’da Ramazan ile birlikte yoğunluk ikiye katlandı.Sebze, tava ve yemek çeşitlerinin taş fırınlara göndererek pişirten Adıyaman halkı, Ramazan ayında bunu daha fazla yapıyor. Tavadan sebzeli...

02 Haziran 2017 Cuma 13:52
15 Okunma
Kasap Ve Fırınlarda Ramazan Yoğunluğu

Fırında yemek kültürünün yaygın olduğu Adıyaman’da Ramazan ile birlikte yoğunluk ikiye katlandı.

Sebze, tava ve yemek çeşitlerinin taş fırınlara göndererek pişirten Adıyaman halkı, Ramazan ayında bunu daha fazla yapıyor. Tavadan sebzeli yemeklere, kuru fasulyeden kelle paçaya kadar fırınlarda pişirten Adıyamanlıların bu alışkanlıkları Ramazan ayıyla birlikte arttı. Fırınların yanı sıra kasaplarında yoğunluğu arttı.

Tava, güveç, lahmacun içi gibi yemekleri kasaplara hazırlatan vatandaşlar, bu yemekleri fırına veriyor. Fırında pişen yemekler iftar saatine hazır hale geliyor. Vatandaşlar evde yemek yapmadan iftar yemeğini alarak iftarlarını açıyor.

Mustafa Kaya isimli kasap, Adıyaman’da fırın yemeği kültürünün yoğun olduğunu ancak Ramazan ayıyla birlikte vatandaşların kasaplarda yaptırılan yemeğe daha fazla ilgi gösterdiğini kaydetti.

Ahmet Doğan isimli fırıncı ise, iftardan saatler önce getirilen yemekler nedeniyle fırının dolduğunu belirterek, fırın yemeklerinin Ramazan’da daha fazla tercih edildiğini ifade etti.

Son Güncelleme: 02.06.2017 16:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner280