Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentteki yüz binlerce ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşa müjdeli bir haber vererek. 1 Şubat tarihinden itibaren Ücretsiz toplu taşıma hizmeti sunulacağını duyurdu.
Buna göre, ‘Sosyal Abonman’ adlı proje çerçevesinde belediyeden sosyal yardım alan ve kişiselleştirilmiş EGO kartına sahip 18-65 yaş arası 375 bin kişi, toplu taşıma hizmetinden ücretsiz yararlanacak.
Söz konusu proje öncelikle kişiselleştirilmiş EGO kartı olan 140 bine yakın kişi için geçerli olacak. Diğer vatandaşlar ise kartlarını kişiselleştirmelerinden hemen sonra aylık periyotlar şeklinde projeden yararlanabilecek.
Belediyeye bağlı Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca tespit edilen hak sahipleri için uygulanacak ‘Sosyal Abonman’; EGO Genel Müdürlüğü’ne ait otobüsler, metro, ANKARAY hatları ile TCDD Başkentray seferlerinde uygulanacak olsa da, özel halk otobüslerini kapsamayacak.

1 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaştığımız ücretsiz toplu taşıma projesinin ilk aşamasını uygulamaya başlıyoruz. 1 Şubat tarihinden itibaren ‘Sosyal Abonman’ projemizi hayata geçiriyoruz. Söz konusu projeyle; belediyeden sosyal yardım alan ve kişiselleştirilmiş EGO kartı bulunan 18-65 yaş arası yaklaşık 375 bin vatandaşımız, ücretsiz toplu ulaşım hakkına sahip olacak.
Bu kapsamda, öncelikle 1 Şubat tarihinden itibaren kartını kişiselleştiren 140 bin hemşehrimiz ilgili imkândan yararlanabilecek. Diğer hak sahipleri ise aylık periyotlar şeklinde ücretsiz toplu taşıma hizmetinden faydalanabilecek.