Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt dışındaki din hizmetlerini güçlendirmek amacıyla 22 farklı ülkede görevlendirilecek 100 sözleşmeli din görevlisi alacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt dışında din hizmetleri ve eğitimi faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü bünyesinde 22 farklı ülkede görevlendirilmek üzere 100 sözleşmeli din görevlisi alımı yapacak. Başvurular 21 Ocak–4 Şubat 2026 tarihleri arasında elektronik ortamda kabul edilecek ve adaylar sınavla belirlenecek.
Alım, “Yurt Dışı Sözleşmeli Din Görevlisi” unvanıyla gerçekleştirilecek ve hem kadın hem erkek adaylar başvuru yapabilecek; görev yerleri arasında ABD, Almanya, Kanada, İspanya, Malezya, Mısır, Pakistan ve Uganda gibi ülkeler yer alıyor.
Başvuru yapacak adaylarda, Türkiye’de lisans düzeyinde dini yükseköğrenim veren bölümlerden mezuniyet veya YÖK denkliği kabul edilen ilahiyat diploması, yabancı dil yeterliliği (görev yapılacak ülke dilinde veya uluslararası sınavdan belirli puan) gibi şartlar aranıyor; ayrıca Türk uyruklu adaylara 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki genel şartlar da uygulanacak.

BELGELER ELEKTRONİK SİSTEM ÜZERİNDEN YÜKLENECEK
Başvuru sürecinde adayların belgelerini elektronik sistem üzerinden yüklemeleri, başvurunun Müşavirlik veya Ataşelikler tarafından onaylanması, eksik işlem olması halinde sorumluluğun adaya ait olması gibi hususlar da belirtildi.
Alım süreci iki aşamalı sınav şeklinde yürütülecek; ilk aşamada mesleki ehliyet sınavı, ikinci aşamada ise “Yurt Dışı Temsil ve Yeterlik Sınavı” gerçekleştirilecek; her iki aşamada da başarılı olan adaylar başarı sırasına göre atanacak.
Atamaların ardından göreve başlayan din görevlilerinin sözleşmeleri bir yıllık süreyle yapılacak ve ihtiyaç halinde uzatılabilecek.
Ayrıca, adayların görev yapılacak ülkenin dilini bilmesi, askerlik ve sağlık durumunu belgelemeleri, süresiz oturma izni veya ilgili ülke belgelerine sahip olmaları gibi ek şartlar da bulunduğu vurgulandı.