banner440

banner357

banner369

International İstanbul Culinary Cup’ta Stant Açtı.

Pek Food Kurucu Ortağı Elif Dila Konukoğlu: “Geleneksel Lezzetlerimizi İhraç Etmeyi Hedefliyoruz”

GENEL 02.03.2020, 16:01 02.03.2020, 16:10 jethaber.com.tr
374
International İstanbul Culinary Cup’ta Stant Açtı.

Soframıza Koymadığımız Hiçbir Ürünün Ar- Ge Çalışmasını Yapmıyoruz Ve Kesinlikle Tüketiciye Sunmuyoruz”

Geleneksel Türk mutfağının tatlarını yurtiçinin yanı sıra, yurtdışına da taşıyan Pek Food, sektörün İstanbul’daki önemli sivil toplum kuruluşlarından Aşçılar Derneği’nin 9’uncu kez düzenlediği International İstanbul Culinary Cup’ta stant açtı.

International İstanbul Culinary Cup, Türkiye’nin önemli şeflerini, gıda tedarikçilerini ve gastronomi sektörüne yön verenleri bir araya getirdi. Üç yıl önce kurulan ve Türkiye’nin geleneksel tatlarını yurtdışına da ulaştıran Pek Food, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve iki gün süren fuarda, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Dünyaca ünlü Master Şef Mehmet Yalçınkaya’nın sunumu eşliğinde ünlü şefler Pek Food standında oluşturulan Chief Table (şef masası) buluşmasında bir araya geldi. Pek Food ürünlerinden “Yüksük çorbası”, “Börek Trio”, “Üçgen Mantı”, “Kese Mantı”, “Milföy Saganaki” ve “Orman Meyveli Strudel” ülkemizin ünlü şeflerinden tam not aldı.

Pek Food kurucu ortakları Elif Dila Konukoğlu ve Tansel Özsoy’un Türkiye’nin ünlü şefleri ile bir araya geldiği Chief Table buluşmasında konuşan Master Şef Mehmet Yalçınkaya, donuk ürünlerin sağlık açısından bir sakıncası bulunmadığını bildirdi.

Yalçınkaya, “Donuk ürün kesinlikle sağlıksız değildir. Aksine sağlıklı ve standartları olan üründür. Ürünleri doğru derecede dondurup, son kullanma tarihlerine kadar doğru koşullarda kullanımını sağlıyorsak herhangi bir sorun yok” dedi.

HEDEFİMİZ BÜYÜK, ADIMLARIMIZI SAĞLAM ATIYORUZ

Şirket Kurucu Ortağı Elif Dila Konukoğlu ise faaliyet alanı unlu mamuller olan ve kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük mantı üreticisi büyüklüğüne erişen Pek Food ile geleneksel Türk lezzetlerini iç pazarın yanı sıra, yurtdışında da tüketiciyle buluşturduklarını söyledi.

Pek Food’u 2017’de Tekirdağ’da kurduklarını anımsatan Konukoğlu, “Annem Hataylı, babam Gaziantepli. Yemek kültürünün merkezlerinin imbiğinden süzülen kültürümüz var. Herkes ailede belli başlı yemekleri çok güzel yapıyor” şeklinde konuştu.

Bu kültürü, geleneği hayata geçirmek istediği için gıda sektörüne yöneldiğine vurgu yapan Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Gıda, ülkemizde ve dünya genelinde sürekli gelişen bir sektör. Ben de sektörde alan gördüm ve gıdaya yönelmeye karar verdim. Herhangi bir kriz ortamında çok fazla sarsılmayacak ve üzerine sürekli yeni şeyler konulan bir sektör. Hedefimiz başta börek ve mantı olmak üzere geleneksel ürünlerimizi dünya pazarına taşıyabilmektir.

Pek Food yeni oluşturduğumuz bir marka. Tanıtımını yeni yeni yapıyoruz. International İstanbul Culinary Cup katıldığımız ilk fuar. Çok verimli bir organizasyon oldu. Pek Food markasını en iyi şekilde, en iyi kalitede, en iyi yere getirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin yanı sıra, Ortadoğu ve Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yapıyoruz. Hedefimiz büyük, adımlarımızı sağlam atıyoruz.”

HER ÜRÜN ÇOK CİDDİ BİR AR-GE ÇALIŞMASI İLE GELİŞTİRİLİYOR

Hammaddeleri özenle seçtiklerini, detaycı, titiz, geleneksel bir şirket olduklarını ve ürünlerde kesinlikle koruyucu katkı maddesi kullanmadıklarına dikkat çeken Konukoğlu, “Dondurulmuş ürünlerde tüm ürünlerimiz yapıların bozulmaması için hızlı donduruluyor. Her ürün çok ciddi bir Ar-Ge çalışması ile geliştiriliyor” bilgisini paylaştı.

Bu çalışmaların sadece mutfak arkasında bir çalışma olmadığını, her birinin ayrı birimleri, parametreleri, lezzet testleri ve diğer ayrıntıları bulunduğunu anlatan Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ürünlerimiz, insan sağlığı düşünülerek üretiliyor. Ar-Ge çalışmalarımızı çok titiz yürütüyoruz. Tüketiciler sadece pizza ve mantı yemiyor, aynı zamanda burada çok büyük bir emek ve özveriyi görüyor. En önemli özelliklerimizden biri insan sağlığı açısından gıda güvenliğini birinci sırada tutmamızdır. Soframıza koymadığımız hiçbir ürünün Ar- Ge çalışmasını yapmıyoruz ve kesinlikle tüketiciye sunmuyoruz.”

BÜYÜKLERİMDEN ÖĞRENDİĞİM TECRÜBELERİ AKTARIYORUM

Hedefinin gıda sektöründe belli bir vizyona ve hacme gelip, işini büyük çaplı platformda sürdürmek olduğuna işaret eden Konukoğlu, “Çalışanlarımızın yüzde 70’i kadın. Bizde organik bir şekilde kadın girişimcilik var. Girişimcilik ruhu sonradan oluşmadı, aileden geliyor. Bu da beni mutlu ediyor. Her şey ailede başlıyor” ifadelerini kullandı.

“Ailemdeki tüm yöneticilerin ayrı ayrı başarıları var, onların evlatlarıyız. Çok şanslıyım. Aile büyüklerimiz, verimli çalışmayı, zamanı çok iyi kullanmayı ve ne olursa olsun değerlerimizden vazgeçmemeyi öğrettiler” diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Tekstilde çok iyi noktaya gelmişken gıdada neden o vizyonu değerlendirmeyeyim, o yatırımı yapmayalım diye düşündüm. Bu süreçte annem, babam, amcalarım, abim ve kuzenlerim olmak üzere ailemizin her ferdinin desteklerini gördüm. Hepsine çok teşekkür ediyorum.”

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MANTI ÜRETİM KAPASİTESİNE SAHİBİZ

Pek Food Kurucu Ortağı Tansel Özsoy ise girdilerin tamamının Trakyalı üreticilerden temin edildiğinin altını çizdi.

"Özellikle et konusunda çok iddialıyız. Etlerimizi doğrudan Trakyalı üreticilerimizden temin ediyoruz. Mantı etini kendimiz işliyoruz. Dışarıdan hiçbir şekilde et alınmıyor. Etler kendi kasaphanemizde işlenip, her aşaması titizlikle takip ediliyor “diyen Özsoy, şunları kaydetti:

“Firmanın 20’nci yılında SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu ve Elif Dila Konukoğlu ile ortaklık kurarak yola devam ediyoruz. Ortaklığımızın başladığı 2017 yılından itibaren hızlı yatırımlarla büyüme sürecine girdik. Mantı, erişte, kuru gıdalar üretiyorduk. Daha sonra dondurulmuş unlu gıdalar da üretmeye başladık. Dondurulmuş unlu gıdalarla birlikte firmamız hızlı bir büyüme sürecine girdi. Mantı, erişte, milföy hamuru, börek, pizza üretiyoruz. Kapasite olarak Türkiye’nin en büyük mantı üretim kapasitesine ve son teknoloji ile kurulu en büyük pizza hattına sahibiz.”

PEK FOOD

Unlu mamul üretiminde kaliteli ürün ve hizmeti bir arada sunmak üzere kurulan Pek Food, gelişen pazar şartlarına, uluslararası kalite ve organizasyon standartlarına uygun olarak kendini yenilemiş ve sektörde önemli bir konuma sahip olmuştur.

Türkiye genelinde geleneksel Türk mutfağının tatlarını birçok bölgeye ulaştıran Pek Food, yurtdışına yönelik çalışmalarıyla da dikkat çekmektedir. Pek Food, lezzetli ürünler üretmenin yanı sıra rekabete yön veren iç ve dış piyasadaki tüketicilerin taleplerini karşılayarak kaliteli ve güvenli ürünler sunmayı hedeflemektedir.

Pek Food Gıda, Tekirdağ’da 17 bin metrekarelik üretim alanı bulunan tesislerinde 350 çalışanıyla, Milföy hamuru, mantı çeşitleri, erişte, kuskus, dondurulmuş börek çeşitleri, pizza, yufka üretimi ve satışı yapmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner359
29
açık
Günün Anketi Tümü
jethaber.com.tr Haber Sitesini Nasıl Buluyorsunuz
jethaber.com.tr Haber Sitesini Nasıl Buluyorsunuz
Namaz Vakti 12 Haziran 2021
İmsak 03:10
Güneş 04:58
Öğle 12:32
İkindi 16:24
Akşam 19:56
Yatsı 21:35
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Beşiktaş 40 84
2. Galatasaray 40 84
3. Fenerbahçe 40 82
4. Trabzonspor 40 71
5. Sivasspor 40 65
6. Hatayspor 40 61
7. Alanyaspor 40 60
8. Karagümrük 40 60
9. Gaziantep FK 40 58
10. Göztepe 40 51
11. Konyaspor 40 50
12. Başakşehir 40 48
13. Rizespor 40 48
14. Kasımpaşa 40 46
15. Malatyaspor 40 45
16. Antalyaspor 40 44
17. Kayserispor 40 41
18. Erzurumspor 40 40
19. Ankaragücü 40 38
20. Gençlerbirliği 40 38
21. Denizlispor 40 28
Takımlar O P
1. Adana Demirspor 34 70
2. Giresunspor 34 70
3. Samsunspor 34 70
4. İstanbulspor 34 64
5. Altay 34 63
6. Altınordu 34 60
7. Ankara Keçiörengücü 34 58
8. Ümraniye 34 51
9. Tuzlaspor 34 47
10. Bursaspor 34 46
11. Bandırmaspor 34 42
12. Boluspor 34 42
13. Balıkesirspor 34 35
14. Adanaspor 34 34
15. Menemenspor 34 34
16. Akhisar Bld.Spor 34 30
17. Ankaraspor 34 26
18. Eskişehirspor 34 8
Takımlar O P
1. Man City 38 86
2. M. United 38 74
3. Liverpool 38 69
4. Chelsea 38 67
5. Leicester City 38 66
6. West Ham 38 65
7. Tottenham 38 62
8. Arsenal 38 61
9. Leeds United 38 59
10. Everton 38 59
11. Aston Villa 38 55
12. Newcastle 38 45
13. Wolverhampton 38 45
14. Crystal Palace 38 44
15. Southampton 38 43
16. Brighton 38 41
17. Burnley 38 39
18. Fulham 38 28
19. West Bromwich 38 26
20. Sheffield United 38 23
Takımlar O P
1. Atletico Madrid 38 86
2. Real Madrid 38 84
3. Barcelona 38 79
4. Sevilla 38 77
5. Real Sociedad 38 62
6. Real Betis 38 61
7. Villarreal 38 58
8. Celta de Vigo 38 53
9. Granada 38 46
10. Athletic Bilbao 38 46
11. Osasuna 38 44
12. Cádiz 38 44
13. Valencia 38 43
14. Levante 38 41
15. Getafe 38 38
16. Deportivo Alaves 38 38
17. Elche 38 36
18. Huesca 38 34
19. Real Valladolid 38 31
20. Eibar 38 30
Günün Karikatürü Tümü