Anasayfa/Ekonomi/Hamsinin Kilosu 400 TL’den 50 TL’ye Düştü!

Hamsinin Kilosu 400 TL’den 50 TL’ye Düştü!

Av sezonunun sonuna gelirken, Edirne’de hamsi fiyatları 400 liradan 50 liraya kadar düştü.

Nisan ayında sona ermesi beklenen av sezonu nedeniyle balıkçılar, son kez balık avlama sürecine girerken, balık yemek isteyenlerin yüzünü güldüren bir haber geldi. Bu kapsamda, Edirne’deki balık tezgahlarında hamsinin kilosu 50 liraya kadar düştü. Sezona 400 liradan başlayan hamsinin kilosu 50 liraya kadar gerileyince balık pazarında hamsi satın almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Sezona 400 liradan başlayan hamsinin önce 200 liraya ve daha sonra ise 50 liraya kadar düşmesi vatandaşlar arasında sevince neden olurken, bir çay parasına bir kilo hamsi satın alınması av sezonunun sona ermesine yakın bir dönemde vatandaşların kilolarca hamsi almasını sağladı.

VATANDAŞLAR DURUMDAN MEMNUN

Balıkçılar, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, söz konusu düşüşün beklenmedik bir imkân olduğunu ifade ederek, “Hamsinin kilosu en fazla 300 liraya kadar geriler diye düşünüyorduk ama 50 liraya kadar düşmesini biz de beklemiyorduk. Şu an bir çay parasına bir kilo hamsi satın alınabiliyor. Bu yüzden, vatandaşlar da bol bol hamsi satın alıyor. Bu durum, satışlardan dolayı hem bizim hem de vatandaşların yüzünü güldürdü” dedi.

Kilosu 50 liradan hamsi satın alan vatandaşlar ise, av sezonunun sona ermesine yakın bir dönemde böyle bir fırsat yakaladıkları için oldukça memnun olduklarını ifade ederek, “Bu gerçekten sürpriz oldu. 50 liraya hamsi satın almayı hiç beklemiyorduk. Sezon sonuna gelirken bol bol hamsi yiyeceğiz” şeklinde konuştu.